КАНДИДАТСТВАНЕ Бакалавър в Дания и Холандия 2018


По малко от месец до крайния срок за кандидатстване за Бакалавърските програми в Дания и малко повече за Холандия, в последните години предпочитана дестинация за образование в чужбина с програми на английски език след Великобритания.

В последните 3 години значително нарастна и продължава да расте броя на бакалавърските програми на английски език в Холандия, като към момента се предлагат над 1600 такива в различните образователни институции. Следва да се има предвид, че даден университет има и приоритети и специализация в предлагането на дадена/и програми кагато правите своя избор.

За учебната 2018/2019 г. в държавно-финансираните университети студентите от ЕС НЯМА да заплащат таскза за обучение в ДАНИЯ, а в ХОЛАНДИЯ ще заплащат такса от EUR 2060 на година. Като правило таксата за обучение се заплаща през м.АВГУСТ- преди стартиране на програмата.

Не губете време и вземете своето информирано решение възможно по-скоро! А дали то ще се основава на посетено изложение или среща-консултация с образователен консултант – решавате Вие! 

Ако изпитвате трудности, имате нужда от помощ и сте решили да спестите време в подготовката на документи и изпълнение на процедури или по-нататъшните стъпки в процеса на кандидатстване, свържете се с нас (089 535 535 3) за да можем да планираме час или резервирайте онлайн БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ – образование в чужбина, в удобно за двете страни време.

Advertisements

Новини: Студентски общежития UК-2017


За всички наши кандидати вече приключи етапа по кандидатстване за настаняване в студентски общежития от началото на учебната 2017 година.
Някои вече получиха оферти, а за други това предстои в следващите месеци.

Констатациите от този апликационен цикъл:

  • Сроковете за кандидатстване за общежития са изтеглени за по-рано;
  • Има леко завишаване на цените с около 5 %;
  • За повечето универитети „раздаването“ на оферти за настаняване ще започне след 1 юли, за някои от тях на 2 сесии – юли и август;
  • Все повече университети ще избират на случаен принцип кандидатите, което значи че не всеки ще получи оферта за 1-то си желание. Все още има и такива, които процедират на принципа „Първи подал кандидатура, първи получил оферта“. Важно е да се знае и помни, че АКО НЕ СЕ ПРИЕМЕ оферта-няма алтернативна, или възможност за нова апликация!
  • НЕЩО ново: Някои университети дават оферти за настаняване вече (за кандидати с условни оферти) , КОЕТО Е ПРЕЦЕДЕНТ!

    Напомням че приемането на оферта за настаняване като правило СЛЕДВА да се направи в УКАЗАНИЯ от университета СРОК. АКО не се спази този срок – оферта се дава на друг студент!
    В повечето случаи това е съпроводено със заплащане на депозит  он-лайн, което за нашите кандидати не би следвало да е проблем, след като сме дали указания как да стане това и с какво платежно средство. Често пъти изниква проблема за наличие на средства, за това съветвам да не се чака последния момент, а кандидатът или родителите да имат този разход предвид и готовност за плащане.

Ново попълнение в екипа ни


Мис Диамандиева ООД - Кандидатстване в бакалавърски програми - Германия и Австрия -2015

Тони е вече в офиса, за втора поредна година и се чувстваме много по-спокойни. Благодарение на нейните компетенции, опит и отлично владеене на немски и английски езици, сме убедени че ще имаме и тази година
една успешна кандидат-студентска кампания за Германия и Австрия.