И още за финансирането на магистратури във Великобритания от есента на 2016


Както ви анонсирахме в края на 2015…

Британското правителство потвърди отпускането на студентски заеми за Магистратури в Обединеното кралство от 2016 учебна година

…НО все още се очаква информация по процедурата  за кандидатстване. Както уведомяват в сайта на Student Finance England, това ще стане най-вероятно през лятото на тази година.

За съжаление много студенти в чужбина, завършили или завършващи бакалавърската си програма се надяват на това финансиране за да продължат с обучение на магистърско ниво…

Ето какво селектирахме (по-долу линкове към оригиналните публикации) от мрежата за да имате информация „от извора“ и да внесем още малко яснота по въпросите: кого ще касае финансирането и какво се предвижда по погасяването на заема в бъдеще.

Postgraduate study: where to get funding

New postgraduate loans for 2016

POSTGRADUATE LOAN (PGL) FOR MASTER’S STUDY AY2016/17 (ENGLAND)

Introduction to Postgraduate Loans 2016/17

Мен лично леко ме притесняват следните формулировки по отнощение на PERSONAL ELIGIBILITY:

  1. PGL will be available to UK Nationals (and individuals with settled status in the UK) who have been ordinarily resident in the UK and Islands for three years on the first day of the first academic year of their course. -т.е за гражданите на Великобритания ЩЕ ИМА заеми, при изпълнениет на условието за постоянно пребиваване във Великобритания за последните 3 години.
  2. Докато за нас – Българите като EU граждани е:  „Individuals may be eligible if they are an EU national…“ – т.е МОЖЕ БИ ЩЕ бъдат OK да кандидатстват за заем.

ТАКА, че:

Уважаеми кандидат-студенти за магистърски програми, ВЪОРЪЖЕТЕ СЕ с ТЪРПЕНИЕ до публикуването на информация по процедурата и апликационните форми.

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s